Så blev det lucka igen...

(se Nallebrors kommentar)
I fredags kom alla barnen hem, - barn å barn, de är ju föräldrar själva nu, men för mig är de barn i alla fall. Vi 'klämde' på barnbarn, grillade och spelade poker, Texas hold'em. Roligt så länge markerna räckte, men det var ju inte så länge. Tur att det bara är på låtsas.
Jag var ju inte så pigg i går morse, och inte blev det nån promenad heller. Men jag måste passa på att hålla Elias när han är här, det går så fort allting. Sandvikarna for på eftermiddagen och då var vi färdiga för att åka på uppvaktning hos Berith som fyllde 60. Det var öppet hus i stugan vid Tansen och de flesta av Rolfs syskon med respektive var där, dessutom nytillskotten i släkten, Tommys lilla Isabell, 10 veckor och Marias Elin 5 veckor. Små rosa knyten - jättegulliga.
----------------
I morse vaknade vi vid 8-tiden och visste inte hur fort vi skulle komma ut i det härliga solskenet, inte var det varmt precis, men njutbart ändå. Det blev dubbelrunda - Liljekonvaljstigen - gamla järnvägen - Utby - ängarna och Tina, och fort gick det. Bara 50 minuter. Dusch och sedan frukost var gräjt.
Trodde sen att det skulle bli en lugn MorsDag, men icke. Kom på att det var en lämplig dag att skura trädäcket på altanen och det var inget enkelt jobb, det skulle hjälpa att göra det oftare än vart tredje? år. Både Rolf och jag skurade så svetten lackade, men nu är det rent och imorgon ska jag köpa olja och ge det välbehövlig behandling.

Så var det dags för nästa barnbarn.
Åkte till Gärdebyn och serverade salladslunch och blev i gengäld bjuden på kaffe och tårta. Fick pussa på Ludvig också, alltid lika mysigt.
Vi tjatar och tjatar att han ska säga mormor och morfar och idag kallade han oss 'mamiii' och 'papiii' - men det var väl önsketänkande, säkert bara ett sammanträffande.

Nu har vi precis ätit biff och gröna bönor, solen lyser fortfarande över vår vik och spoven ropar frenetiskt. Då känns livet härligt! Det är bara lite svårt att gå och lägga sig innan det är mörkt, men det måste jag nog göra ikväll, morgonrundan väntar senast kl sex.......

Kommentarer

Gunilla sa…
Jag är impad av viktnedgång och karaktär!

Och jag som var så stolt över min hjärterunda..*S*
Brittis sa…
Jag börjar inse när jag läser era lyriska inlägg om blommor, storspovar och barnjoller att jag nog involverat mig alltför mycket det materiella just nu. Och jag som är så intresserad av det immateriella - har jag hela tiden trott. Får nog försöka få bättre balans.

Populära inlägg i den här bloggen

Åh vilken lycka!

Stjäl tid