Söndag = vår utflyktsdag


Vi har kommit på att stora områden i vår närhet är outforskade (av oss förstås!) och det har vi flera gånger beslutat oss för att ändra på. Så vi började med att besöka Håven, Rättviks nordligaste plats. Det gjorde vi för ett (2?) år sen. Som vanligt startade vi lite för sent på dagen för att se nåt när vi äntligen kom fram, så det får väl kanske betraktas som outforskat fortfarande. Vi har sett en del andra platser sedan dess och igår var det dags för Bastbergs fäbodar och Åsleden. Vilken fantastisk utsikt därifrån, verkligen att rekommendera. Rolf har barndomsminnen från Bastberg, han var en gång som barn på kollo däruppe men allt är förändrat. Fäbod är det minsta man kan kalla det, stora fina hus med altaner/balkonger, bilväg ända fram. Hans barndoms Bastberg var svårt att upptäcka, men vi tror att vi kunde lokalisera husen. Åsledens slalombacke är helt igenväxt men gamla toppstugan är numera bystuga för Åsleds-borna. Och utsikten är otrolig. Bilden t.v visar utsikten mot norr, Rättvik syns långt bak i bilden och den t.h är ut över Siljan med Siljansnäs kyrka längst till vänster. Bilderna tagna från Åsleden.

En bild som visar lite av Bastbergs gamla fäbodstugor, om- och tillbyggda, får också komma med. Platsen är ungefär på samma höjd som Åsleden och utsikten lika vidunderlig.

Vi hade fika med förstås och satt vid baddammen i Bastberg och fikade. Mysigt. Inte ett enda djur fick vi syn på.
Sen var det dags för Ejendals arena och ishockey. Vi åt mat där, ishockeybuffé. Riktigt gott var det och sen fick vi också se Leksand besegra Bofors. Det satt lite hårt åt i början men gick ju bra till sist.

Nu är det kaffedags!

Kommentarer

Anonym sa…
Vilken fin idé med att åka ut på nostalgitrippar och nya upptäcksfärder så där!
Det är något att ta efter.
Vi ser fram mot nya flera reseskildringar.
Anonym sa…
Vilka snygga kronor på skorstenarna!
Och vilken rolig idé ! Mera åkningar!
Anonym sa…
Vad mysigt det lät!

Populära inlägg i den här bloggen

..Du har plats 16 i kön...

Magsjuka

Åh vilken lycka!