Tallinn



Nyss hemkommen från Estland. Har tillbringat några dagar på sjön tillsammans med goda vänner. Tallinn är en gammal vacker stad med anor från 900-talet och massor med historia. Den gamla staden omgavs av en 4 km lång mur med en hel massa torn, allt byggt av gammal kalksten - havsbotten. En turistattraktion med torghandel, smala gränder, ficktjuvar, ja allt man önskar sig. Vi råkade inte ut för nån ficktjuv tack och lov, det var väl för dåligt väder för det.

Fastighetspriserna var mycket höga inne i staden och det mesta var K-märkt. Ett par miljoner för ett 'ruckel' för att sedan lägga ner minst lika mycket för att få det beboeligt. Men husen blev vackra.

Vad vi gjorde där? Handlade - alkohol är billigt i Estland och vi gjorde ju som alla andra. Sen gick vi en tur i gamla stan, åt mat på Scotland Yard där man sattes i elektriska stolen vid toabesöket, servitören bar pistol och handklovar och man blev inkastad av en bobby. Kl 17 skulle vi vara tillbaka på båten för hemfärd och det missade vi inte förstås.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

..Du har plats 16 i kön...

Magsjuka

Åh vilken lycka!