Läste '15 minuter'

om all information om GI, fett och mera fett och hur det ska göra mig mindre i omfång. Men visst funderar jag! Blir vi lurade igen? Har vi fått fel info i så herrans många år - om fett, det kom först, då skulle man akta sig för bröd också. Minns att mamma aktade sig för potatis bl.a. Sen kom socialstyrelsen ut med att man skulle äta 6-8 bröd om dagen, potatis, ris och pasta. Vi var många som tackade och tog emot den infon. Gottgott var det.
Nåväl, jag äter kött stekt i smör, blomkålsmos med smör o grädde, grädde i äggröran varje morgon, dessutom ett par skivor bacon. Däremot ingen ost numera - tidigare var jag storkonsument. Tror att sendrag, sur mage och därmed oberäknelig mage samt stela leder försvinner i samma takt som osten. De enda mjölkprodukter jag får i mig är grädden. Jag mår BRA! Var och fick resultaten av förra veckans provtagning. Alla värden fina, förutom min längd (är alldeles för kort!) och mina triglycerider är i överkant. Leverproverna är suuuper, trots kortspel och medföljande dryck och mat, dagen före. Tillåtna värden 32 och jag har 16,5 så nån fettlever lär jag väl inte ha eller vad det nu heter.
Kilona? Ja, de sitter som berget! Varken upp eller ner.

Kommentarer

Anonymous sa…
du går nog ner i ultrarapid.. men går ner om du hittar livsstilen? I klimakteriet och därefter har kvinnor tydligen ännu svårare att gå ner i vikt.. shit!!!
Själv läste jag Naturlig mat av Wilsson och har inte slutat skaka på huvudet än.. Det gör det lättare att äta vettigt (även om huvudrörelsen säkert också bidrar till viktnedgångne?_*S*)
Anonym sa…
Din rondör tycker jag är helt okej för din ålder och längd! Jag lovar, du vill inte bli en mager 15åring- du skulle se anskrämlig ut. Nu är du fin. Så det så!

Populära inlägg i den här bloggen

Åh vilken lycka!

Stjäl tid