Midsommarafton

har passerat liksom torsdagens sill'eridill'. Hade fixat till ett flertal sill- och strömmingsinläggningar och laxpaj och en smörgåstårtevariant. Färskpotatis och snaps till. Vi var tretton personer vid bordet, satt i antikvariet med infravärmen på. Det var riktigt behagligt trots att det var kyligt och regnigt ute. Inga bilder.
Idag har vi tagit det lugnt, plockat bort resterna efter gårdagen och på eftermiddagen tog vi en tur runt Tällberg mot Leksand för att se om det var någon majstångsresning någonstans. Jodå, Laknäs höll som bäst på med att klä stången så det blev ett stopp där och jag fick några bilder.Som synes så regnade det litegrann, musikanterna höll sig inomhus en stor del av tiden. Men det avtog ju och när vi kom till Leksand så var det uppehåll. Den enda stång vi såg där var den vid Carl Ohlson som hade gått av på mitten men enligt min åsikt så var den riktigt söt! I och för sig brukar det vara Leksands stolthet, då den ska vara den högsta och brandkåren har varje år ansvar för att den kommer upp. Tuppen sitter där uppe i översta hjärtat och det ser inte alls dumt ut.
Nu har jag sett Jack Nicholson på film - Livet på den ljusa sidan - han är ju för bra! Var vaken hela filmen och det var bra av mig!

Kommentarer

Brittis sa…
Hörde om majstången i Leksand. Bra att du tog en bild. Den är verkligen kort!
Gunilla sa…
kan du inte skicka ett sms till mig? Jag har bytt telefon.. och då rök ditt nummer.. /G

Populära inlägg i den här bloggen

Töväderssöndag

Tuvsippa