ett soligt Lofoten

och ett helt fantastiskt Norge har vi sett. Sverige óch blå vägen var inte fyskam det heller, men Norge! Helt sagolikt! och speciellt när vi nu är på Lofoten. Det suckas och pustas i bilen; Oh, vilken natur! ´Jisus! Fantastiskt. Andlöst. Ja
alla superlativ som finns.
Att som snigeln, ha huset på ryggen, det gillar vi! Kan stanna för fika, kisspaus, mat och sova när som och var som helst. Det gillas.
Men vägarna i Norge är ganska så kuperade och orsaken till att vår E12a heter E6 i Norge är uppenbar - den är bara hälften så bred! (lite lögn, men det är smalt och kurvigt). Därför lämnade vi vagnen i Mo i Rana (på en däckfirmas bakgård - hoppas den står kvar när vi återvänder). Och det är vi inte ledsna för då vägarna är ännu krokigare och backigare än tidigare. Skönare att bara ha fyra hjul att hålla reda på. Just nu bor vi på en camping nånstans på Lofoten, vi har bara ca 4-5 mil till färjan som skall ta oss till Bodö, förmodligen på söndag, för att ge oss morgondagen till sightseeing/fotografering. Har tagit jättemånga kort, en stor del av dem genom framrutan tyvärr! och det är en evig tur att vi skaffade den här lilla bärbara. Kan sitta i bilen och föra över bilderna från minneskortet. Bra!
Norge är förbaskat dyrt! Köpte varmkorv i dag - två grillade (korta) med bröd 70 NoKr. Vet inte riktigt hur mycket det är i svenska pengar men vi får det för halva priset hemma. Lunch 110 NKr, Middagsbuffé 195 NKr. Förtar lite av nöjet, tycker jag.
Nu väntar ett halvt kilo räkor med skal hemma i stugan, DOM var billiga! 18 kr kilot. Få se om jag lyckas få med en bild från det vackra Lofoten. Ha det gott!

Kommentarer

Brittis sa…
Så härligt! Önskar jag kunde uppleva det också. Norge är verkligen vackert.
M sa…
Räknade du verkligen rätt nu?? 18 kronor KILOT låter ju orimligt billigt?!?!

Populära inlägg i den här bloggen

Åh vilken lycka!

Stjäl tid