Minisemestern

är avklarad! Tre dagar (och två nätter också förstås) med 5-,4- och 3-åring på husvagnssemester till Sälen medan mammorna och papporna fick lite ledigt. M behövde det, för hon kom ju hem med lilla Lisa i går.
Vi fick barnen hitkörda på tisdag fm och lastade in dem i bilen vilket inte var det lättaste. Barn ska ju sitta i barnstolar idag och få in tre stycken bredvid varandra i baksätet på vår bil, det var ett konststycke
utan dess like. Trångt och eländiga bälten dessutom. Nåväl, vi tog oss till Spjutmosjön för lunchrast. Naturligtvis så frågades det inte bara en gång; "Är vi framme snart?" Bekväm som jag är hade jag laddat med plättar, sylt och grädde. Det smakade mums och när vi sedan fortsatte så somnade barnen snällt därbak. Men först lite förströelse i lekparken där. I Transtrands-trakten så skulle det vara kiss- och bajspaus och att göra dessa behov i husvagnens toa var förstås 10-poängare hos dem alla tre. Sen skulle Maja "kissa i gjäset" och "kjäkas i gjäset" men det blev ju inget annat än lite tårar och "dumma dej". Det slutade med att mormor bestämde och allt blev strax frid och fröjd igen.Vi kom lyckligt och väl fram till Spelvägen i Sälen där vi ställde upp vagnen hos broder Stig. Ingen hemma, men vi fick besked om att de var på gång. Köttbullsmiddag med fettucini till barnen gillades. Där försökte vi vara ute lite, men det regnade. Ändå blev det en kort promenad även om en viss liten dam ville att det skulle vara ännu kortare. Så småningom dök husägarna upp och vi fick tillfälle till lite trevligt umgänge. Det blev ju strax sovdags för alla barnen och de somnade snällt inne i 'sovrummet' i husvagnen - tur att de är så korta, alla fick plats på 'fel' ledd i sängen. Själva satt vi uppe, som vanligt alldeles för länge!
Så blev det onsdag och vi vaknade av strålande solsken. Det hade varit ganska kallt på natten, ca +4C men inne i vagnen var det riktigt skönt. Vi har ju värme!
Efter frukost, ett besök i bärskogen med mycket dåligt resultat, korvlunch och fika så var det dags att byta Sälen mot Venjans camping. På vägen dit fick vi syn på den vackra älgkon som stod ca 50 meter (100?) från vägen och tittade på oss. Stopp och skott! Resultatet ser du här t vänster.
I Venjan blev det tillfälle till bad och mera köttbullar! Som synes så badades det till knäna ungefär, jo, Ludvig var modig, han doppade håret också! Men lite kul var det nog.
Vi gjorde tidig kväll och alla, även vi vuxna, somnade snällt. Det innebar ju att vi var pigga och glada när vi vaknade till liv. Vädret var lite grått, men det regnade inte. Efter frukosten var det bara att packa ihop våra prylar för att fortsätta hemåt. Men en saga hann morfar med i alla fall! Så här gulligt såg det ut...........
Vi åjade oss lite sista timmarna, men det får skyllas på vår ovana och att vi har hunnit bli ganska bortskämda. Det var ju längesen som vi hade småbarn 'på riktigt'. Tre små barn hörs ju faktiskt ganska mycket och det var olika viljor, lite retsamhet och kiv ibland. Men när de aktiverades så var allt frid och fröjd.
Jag hoppas och tror att alla tre har haft lika stor glädje som morfar och jag av den här trippen och när jag frågade om de ville följa nån mer gång, så blev svaret ja, även om själva åkandet inte är så kul. Kanske Leksands sommarland en annan gång? Vem vet!
Alltihopa avslutade med lunch (rester från husvagnen) i Gärdebyn och sedan en liten fiskesejour vid bäckbron i Tina. Det fanns ju mer att roa sig med än metspöt - ett paraply t.ex. Men ett litet darr i flötet blev det, men ingen fisk.

TACK FÖR LÅNET AV BARNEN!

Kommentarer

Anonym sa…
Ja, här finns kille som gärna gör återbesök iaf. så ni måste ha gjort gott intryck...

Tack för att ni lånade honom! /A
Brittis sa…
Vilken härlig minisemester. Det kommer ni nog att göra om snart.

Populära inlägg i den här bloggen

..Du har plats 16 i kön...

Magsjuka

Åh vilken lycka!