Hemma igen

till snö (minst ett par dm) och kallt! -28,9C var det inatt när vi kom hem! (Just nu -32C!!!!) Men månsken och vackert. En stor skillnad mot Egypten och de 32 plusgrader som vi lämnade på förmiddagen. Flyget hem var en timme försenat och när vi äntligen kom till Arlanda så hade luckorna frusit fast så vi fick vänta en timme på bagaget. Men efter att ha skottat fram bilen, så styrde vi kosan hemåt. Nästan allt gick bra, frånsett... Nej, det berättar jag inte, lite får ni fundera över. Ganska komiskt i alla fall även om chauffören var topp tunnor!
Innan vi bestämde oss för att åka hem, så kollade vi med grannen och han hade kört av vägen med traktorn. Det var tur, annars hade vi våldgästat Anna eller Marit!
Vi har haft en skön semester, frånsett: Min hosta som, trots flitigt användande av hostmedicin (med morfin) inte velat ge med sig, dessutom har jag lock för öronen och känner mig förkyld igen. Faraos hämnd - och ni kan ju tänka er hur det är i samband med rejäl hosta! Inte kul, kan jag lova. Egyptens affärsmän och deras affärsmetoder, har jag väldigt svårt att acceptera. Jag klarar inte av dem, de är som flugor.
I år besökte vi i alla fall pyramiderna. Stora stenhögar mitt i öknen, fantastiskt! Och omgivna av 'affärsmän', till fots, på kamelrygg, häst och vagn. Gemensamt för dem alla är att plocka pengar av turisterna. På alla sätt! T.ex är det inte så dyrt att rida på kamel, men komma ner kostar massor! Lurad - dock inte jag. La shokran ska man lära sig, betyder nej tack!
Hotellet vi bodde på var riktigt fint och stort. Med uppvärmd pool och ett systerhotell tvärs över vägen dit vi fick gå och använda stranden. Skönt, men det var ganska blåsigt de sista dagarna. Vi har skaffat oss lite bränna och får väl värma oss med minnena den här fimbulvintern. Det behövs

Kommentarer

mariana sa…
Det är bara att "gilla läget".
Vit jul brukar folk önska sig eller...?
För övrigt önskar jag dig och Rolf en "grötig" jul med livliga barnbarn, mindre hosta och en snäll tomte.

Populära inlägg i den här bloggen

Töväderssöndag

Tuvsippa