NU ÄR DET JUL!

Vi har varit i kyrkan och lyssnat till julens sånger - det är jättemysigt och som vanligt var den fylld till nästan sista plats. Kyrkokören, säckpipeblåsare, Henrik Berg på piano, Ulla Åkerlund med dottern Ulrika, spelmanslaget... och den trevliga prällen Trädgårdh. Han fick hela kyrkan att stå upp och vicka på rumpan - inte illa, va?!
Det var mörkt när vi kom dit, klockan var 17, och vi skulle sätta ljus på graven, men var var den???? Vi kom från fel håll och det blev fel alltsammans. Hade till resultat att vi fick lov att börja från 'rätt' håll, då gick det bra. Så nu står det ett ljus där iaf.
Efter tre timmar så kom vi hem och tänk! där stod skinkan gratinerad och klar. Det blev en 'sån' kvällsmat idag, lite Majas strömming, skagenröra, skinka och en macka. Vet ni vad som var godast? Ja, inte skinkan trots att det var Siljancharks färdigkokta. Nej, det var strömmingen, den fick med beröm godkänt.
Nu är det körslaget som gäller en stund.
Ha det gott allesammans, återkommer med en God Jul-hälsning.
Förresten har vi varit i stugan idag, slagit på värmen minsann. Gissa om det svider i mitt snålhjärta, men vi har funderat på att vara där några dagar i helgen. Det är SÅ vackert därute.

Kommentarer

Brittis sa…
Det låter som om ni hade en väldigt fin dag. Det måste ha varit jättefint i kyrkan.
Gunilla sa…
mm. majas strömming är kalasgod- verkligen! (den med rödlök o dill, två lagar?)
Lite pillig bara

Populära inlägg i den här bloggen

..Du har plats 16 i kön...

Magsjuka

Åh vilken lycka!