Slitit mig från plikterna (haha!)

Underbart väder idag trots rejält blåsigt. Tog en promenad med kameran, tänkte att jag måste försöka mig på gatufotografi, men det ligger inte för mig tror jag.
Jag hade gamla vinterjackan på så jag vågade mig ner på stranden. Där var sjön i fullt uppror, det var vita gäss som gällde.
Lustigt hur det som ser alldagligt ut i verkligheten kan bli en riktigt hyfsad bild, jag gillar den här med trädet och vägen i motljus. Och om man tittar noga så ser man solen som riktigt strålar (liten bländaröppning) genom trädet.
Det blev förstås en tur ut på långbryggan och en bild ur lite annorlunda vinkel. Tro nu inte att jag låg på mage på bryggan, nej, jag bara ställde ner kameran.
Det är märkligt lite vatten i sjön den här hösten. Nästan så man kan tro att det är vår och strax efter att Siljan sköljt. Såg vid 'tredje bänk' att en ny strand håller på att bildas, sand sköljs dit utifrån. Det kommer säkert att rätta till sig när vi får en 'normal' sommar,  i år har det ju regnat ovanligt lite, vilket jag tycker har varit skönt.




Vågskum utanför piren
    

Så måste jag fråga mig vad de håller på med på Storgatan? Ska den asfalteras eller plattsättas? Jag tror på det senare. Just nu är det iaf väldigt 'stökigt' där. Hoppas det blir fint till slut. Och mer ändamålsenligt än belysningen under Enåbron. Är det någon som sett det? Inte jag iaf. Man måste nog bo på Hvilan ner mot ån eller eventuellt åka på riksvägen för att få en skymt av det. Det hade varit bättre om de satt lamporna uppe på bron istället. Men avsikten var kanske att  bräcka av Leksand som har så tjusig belysning.

Nu är det väl nån som tror att jag har bakat, det ser ut som knäckebröd tycker jag, men det är faktiskt Siljans botten, ser lite roligt ut. Baka har jag inte gjort sedan Ludmillas tid!


Nu är det åter till grytorna som gäller - ikväll blir det någon form av lax!

Kommentarer

Brittis sa…
Tjusiga bilder. Beträffande belysningen på bron, dvs under bron, så är det verkligen snyggt på kvällstid. Men nu återstår belysningen på uppsidan av bron. Den är både ful och fantasilös. Jag tycker kommunen ska ta hjälp av Leksands designer. De har gjort belysningen av sin bro verkligt fin.

Populära inlägg i den här bloggen

..Du har plats 16 i kön...

Magsjuka

Åh vilken lycka!