Tala är silver tiga är guld

Så sant så sant! Nu var jag och gjorde kommentar på Brittis andrum angående Bingolotter. Läste inte klart, förstås. Men jag är glad att jag sagt upp prenumerationen på såna lotter, ledsen att jag överhuvudtaget tackade ja, men det var för att det skulle vara så enkelt att säga ifrån. Bara det att leverans nr två kom så snabbt, så nu har jag lotter för fyra veckor - och jag kollar ju inte på programmet och skulle jag händelsevis göra det, så ringer jag inte om jag vinner - och skulle jag ändå göra det, så kommer jag inte fram utan får betala för samtalet, både till Telia och Bingolotto. Hur man än vänder sig så har man ändan bak, det är då sant det också!
I fredags var vi till Borlänge, skulle 'klaga' på Gubens telefon som inte laddade ordentligt. Till historien hör också att min stationära dator här hemma börjar på att bli gammal, snart tio år och det får väl betraktas som hög ålder för en sån mackapär, nä, inte Mac utan PC. Väl inne på Elgiganten där klagomål skulle ske, så fick vi upplysning om att telefonen skulle uppdateras men det gjorde de så gärna även om det skulle ta en stund. Då passade jag på att kolla datorer förstås. Fastnade för en tjusig sak - vådligt expensive! - men där allt sitter i skärmen. Njae, sa jag, men Guben sa - med en något beräknande blick? - köp den du! Månntro om det var för att han skulle ha lite 'innestående' för att kunna handla nån ny skoter eller så? OK, jag sa ja men den fanns inte hemma utan skulle komma med posten.
Igår kom den! Har inte packat upp ännu, bara öppnat och kollat lite lätt. Den är STOOOR 23 tum. Får den plats på mitt lilla skrivbord? Är det vad jag behöver? Håller den i tio år? Vill jag ha den? Skulle det räcka med en ny skärm och en extra hårddisk istället? Då kunde jag använda min nya laptop som dator och låta den gamla funka så länge den går. En extra hårddisk kanske jag behöver iaf. Inte för storleken men väl för säkerheten. Alla mina (skit)bilder? Eller ska jag sortera ut de som jag vill/måste ha kvar och låta resten gå åt hel...te? (Hur gör man ordet helvete rumsrent i text?) Vem f..n tycker det är kul att titta på en massa blommor och skogar om femton år? Nej, det ska vara folk på bilderna! Det är kul att kolla in. Mina exempelbilder här ska gå i soporna men får titta in här innan. Men förresten, renbilden kanske får vara kvar.....

Kommentarer

Brittis sa…
Heja syrran! Det är klart du skall behålla datorn! Din lek med bilder är ju livsluften för dig. Men för all del - skaffa en extra hårddisk. Jag talar av egen erfarenhet, som du vet.

Dessutom gör du ju guben glad!
Gunilla sa…
jag bytte innanmäte i lådan.. det blev lika dyrt som en ny.. men nu går den som en oljad blixt.
Och vad då? Lek för tusan! Du har råd och roligt... Go for it

Populära inlägg i den här bloggen

..Du har plats 16 i kön...

Magsjuka

Åh vilken lycka!